Call Us 06 51 21 87 27
Stay connected:

Spray tanning gehele lichaam

In tegenstelling tot vele andere salons word je bij ons 2 x het volledige lichaam gesprayd!

Tropisch bruin in een paar minuten:
Over de spraytan behandeling
Voor het beste en langste resultaat adviseren wij het volgende:

Voor de Sray Tan:
1. Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst 1 a 2 dagen vooraf met een goede bodyscrub om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Gebruik geen oliehoudende producten.
2. Scheren (24 uur), harsen (48 uur) voor de behandeling (anders is je huid te gevoelig).
3. Gebruik geen douchegel, bodylotion, deodorant of parfum meer tot na de sessie. Lak bij voorkeur je nagels om opname van de vloeistof te voorkomen.

Dag van de Spray Tan:
1. Spoel zo kort mogelijk voor de tanning uw lichaam goed schoon met alleen warm water!
2. Gebruik op de dag van de spraytanning geen vloeibare make-up of dagcréme, zodat de huidcellen 100% droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten.
3. Draag donkere loszittende kleding na de spraytanning omdat de vloeistof in beginsel nog wat af kan geven.

Na de Spray Tan:
1. De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te ontwikkelen. Daarom adviseren wij niet te douchen tot 8 uur na de tanning!
2. Vermijd water en transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche.
3. Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende tan safe douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een extra hudraterende tan safe bodylotion.
4. Wij adviseren het gebruik van sauna en baden te vermijden!! Dit versnelt namelijk het afschilferen van de huid.
Veelgestelde vragen:

Wat is DHA en Erythrulose
DHA (Dihydroxyacetone) en Erythrulose zijn natuurlijke suikers. De suikers zijn kleurloos en hebben 8 uur nodig om volledig op de huid te kunnen ontwikkelen tot een mooie bruine teint ontstaat. Na het aanbrengen van de tanninglotion zorgt het dha voor een reactie op de hoornlaag (dode huidcellen) met de aminozuren. Voor nadere informatie lees het artikel op wikipedia

Is spraytanning voor iedereen geschikt?
Er zijn geen nadelige effecten. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt vitiligo, is het juist de goed om een spraytan te nemen. Het pigmentverschil na een spraytan behandeling is een heel stuk minder.

Hoe lang blijft de kleur?
Afhankelijk van je huidverzorging en je huidtype blijft de teint ca. 6 tot 7 dagen behouden. Herhaal je de behandeling daarna dan bouwt zich een diepere kleur op. Gebruik je de speciale verzorgingsproducten en tan extenders dan heb je nog langer plezier van je mooie kleur.

Wordt ik oranje, krijg ik vlekken?
Bij het gebruik van de juiste producten wordt je niet oranje en krijg je geen vlekken. Ook zijn er lotions voor verschillende huidtypen. Voor de wiite huid wordt een ander percentage en kleur gebruikt dan voor de geteinte huidtypen.

Als je gaat trouwen
Indien je gaat trouwen kun je het beste 2 a 3 dagen voor de bruiloft een spraytan behandeling nemen. Tevens adviseren wij je altijd een proeftanning te ondergaan.

Kan ik na de tanningbehandeling zonnen?
Je kunt met een spraytan gewoon de zon in. Hoe lekker is het wel niet als je al gebruint de zon in gaat? Het biedt geen bescherming tegen de zon / UV stralen dus je dient jezelf wel goed in te smeren met een beschermende spf zonnebrandcreme.

Kan ik na de tanning zwemmen of in de sauna?
Water en transpiratie zijn niet goed na de behandeling. De tanninglotion werkt op de hoornlaag van je huid (dode huidcellen) zullen door water of transpiratie sneller loslaten waardoor je de bruine kleur sneller kwijt zult raken.

Babor Webshop